De fejlagtige præmisser i østens religioner

by Malue on June 15, 2016

buddaSpørgsmål:
“Kære Almine, det er blevet sagt, at det er et privilegium at blive født på Jorden for at få særlig erfaring gennem denne krop i denne tæthedsgrad. Hvorfor er det så i østlige religioner, at nødvendigheden af at komme ud af cyklussen af genfødsler på Jorden og opnå Nirvana, er så meget understreget? ”

Almine:
Selv om der er værdi i østlige religioner (som der er noget af i de fleste religioner), er der også flere store fejlagtige præmisser som er grundlaget for deres trossystem. Disse er:

  • At der inden i den evige strøm af udfoldelse af liv, er et ankomststed (f.eks. Nirvana).
  • At det at være i sjæleverdenen på en eller anden måde er mere avanceret end at være i den fysiske verden. Sjæleverdenen  synes at tilbyde lindring fra fysisk lidelse, men er stedet hvor følelsesmæssig karma løses.
  • At sjælens udødelighed (hvilket betyder ikke at skulle inkarnere), er overlegen i forhold til kroppens udødelighed (hvilket betyder ikke at skulle dø). Ingen af dem kan være en permanent tilstand, da der ikke er noget ankomststed i evigheden – bare en forsinkelse af det næste skridt, hvilket er genopstandelse.

 

Leave a Comment

Previous post:

Next post: